§ 28 Pasningsvejledninger
Hvad er dette

Fra den 1. januar 2014 skal der ved salg af dyr udleveres en skriftlig pasningsvejledning om forsvarlig pasning og pleje af dyret. Ved salg af hunde har kravet været gældende siden 1. januar 2013.

Formålet med pasningsvejledningerne er, at købere af hobbydyr får et fagligt forsvarligt kendskab til at passe det valgte dyr. 


Herunder et udsnit af Bekendtgørelsen der omfatter Pasningsvejledninger.


§ 28. Ved salg af dyr skal sælger senest på tidspunktet for aftalens indgåelse udlevere en skriftlig pasningsvejledning til køberen om forsvarlig pasning og pleje af dyret.

Stk. 2. Vejledningen skal som minimum indeholde følgende information for den pågældende dyreart eller dyregruppe:

1) Fuldvoksen størrelse.

2) Forventet levealder.

3) Anbefalet størrelse og indretning af anlæg eller bur.

4) Særlige pasningsbehov.

5) Stimulering og behov for motion.

6) Fodring.

7) Sociale behov, formering, yngelpleje og evt. neutralisation.

8) Typiske tegn på sygdom og nedsat trivsel.


QR-pets.dk er Danmarks største og mest omfantende hjemmeside med information og pasningsvejledninger om de dyr der handles i Danmark. QR-pets er dansk udviklet og dansk ejet.

 

QR-pets.dk`s pasningsvejledningerne kan også bruges som en guide ved valg af hobbydyr. I pasningsvejledningen kan man læse om dyrets krav til indretning af anlæg, fodring, behov for omsorg og meget andet.

 

Disse pasningsvejledninger vil være tilgængelige herefter som et link, og det er op til den enkelte dyrehandler at sikre sig, at man har den pasningsvejledning som passer til dyrearten der handles. Pasningsvejledningerne skal udleveres skriftlig. Dette kan ske elektronisk, feks. at kunden skaner qr koden, og derved gemmer linket i sit elektroniske udstyr. Udleveringen kan også ske ved fremsendelse af pasningsvejledningen pr. mail eller udlevering på papir.

 

Pasningsvejledningerne indeholder de mest nødvendige oplysninger om hobbydyret. Dyreværnsforeninger og dyrehandlere kan udarbejde supplerende materiale, som dyrehandlerne kan udlevere, men dette er ikke et lovkrav.

 

Yderligere special oplysninger kan findes på biblioteket eller relevante hjemmesider. 

 

De pasningsvejledninger der findes her på siden (QR-pets.dk) opfylder alle lovens krav om udlevring af pasningsvejledninger. 

 

Såfremt en dyrehandler ønsker at sælge et dyr, hvor der IKKE allerede er udarbejdet en pasningsvejledning, skal dyrehandleren sørge for, at der bliver udarbejdet en pasningsvejledning INDEN salg. QR-pets.dk tilbyder at udarbejde den/de manglende pasningsvejledninger.

Kontakt  Poul Erik Kristensen tlf. 23712217 eller  pe@qr-pets.dk. 


Alt tekst og billeder, ejes af QR-pets.dk. Må ikke deles eller gengives uden gyldig abomnement på QR-pets.dk.